Новини

Проблеми з оплатою проїзду: у ЧТУ розповіли, як діяти у таких ситуаціях

У ЧТУ запевняють, що недоліки у роботі валідаторів тимчасові – триває оновлення програмного забезпечення.

Фото: ЧТУ

Сьогодні, 15 лютого, комунальне підприємство «Чернівецьке тролейбусне управління» опублікувало допис на своїй сторінці у фейсбуку, в якому пояснило, чому під час оплати проїзду можуть не зніматися кошти з картки.

У ЧТУ кажуть, що подібні випадки відбуваються через відсутність зв’язку з банком. У такому разі валідатори працюють в офлайн-режимі. Банк зніме кошти за проїзд, коли зв’язок відновиться.

У коментарі для Шпальти в.о. начальника ЧТУ Петро Лисак сказав, що причиною для втрати зв’язку є погана мобільна передача даних. Водночас, за його словами, технічна несправність – це рідкісний випадок.

«Якщо валідатор не зчитує картку, то справа у програмному забезпеченні. Воно постійно оновлюється, з’являються нові функції. Наразі воно (забезпечення, — ред.) на стадії доопрацювання», — зазначив Петро Лисак.

Начальник ЧТУ каже, що у такому разі треба скористатися іншими способами оплати: QR-кодом або придбати квиток у водія. Усі транзакції фіксуються в системі, тому контролер зможе побачити, коли оплатили проїзд.

У дописі також зазначили, що не варто прикладати картку до валідатора більше одного разу, адже тоді оплата, відповідно, пройде двічі чи більше разів.

Якщо ж сталося так, що ви оплатили проїзд не один раз, кошти можна повернути. Проте це не вдасться зробити, коли ви однією карткою заплатили за двох і більше осіб.

«Людина може звернутися до нас, і ми побачимо, що операція відбувалася двічі. Тоді ми розглянемо таку заяву і зможемо повернути кошти», — каже Петро Лисак.

Автор Олександр Матіюк

Коментарі