Новини

У Чернівцях з’являться вуличні модульні пункти обігріву

Місто отримало 25 таких модулів. Їх розташують у двох мікрорайонах Чернівців. 

Сьогодні, 14 лютого, в Чернівцях, у мікрорайоні Гравітон, презентували модульні пункти обігріву. Їх облаштуванням займатиметься міська рада, а обслуговуванням – Головне управління ДСНС у Чернівецькій області.

«Ми отримали 25 таких модулів – 15 із них розміщені тут, поруч із густозаселеним районом. Ще десять розташують на провулку Ентузіастів», – сказав заступник міського голови Василь Зазуляк.

Також він додав, що Чернівці отримали ці модулі від Рівного, якому, своєю чергою, їх передав шведський благодійний фонд. Монтаж пунктів обігріву проводить комунальне підприємство «Містосервіс».

«Для розуміння специфіки монтажу з комунального підприємства направили групу працівників на навчання. Як бачимо, на цій локації роботи майже завершені. Сподіваюся, що найближчими днями зможемо розпочати монтаж пункту обігріву на провулку Ентузіастів», — наголосив Василь Зазуляк.

Оскільки у Чернівцях немає надзвичайної ситуації: екстремальних морозів чи повного знеструмлення – модульне містечко поки відкривати не будуть. Щодо суми облаштування пунктів обігріву однозначної відповіді немає.

«Ідеться про сотні тисяч гривень. Ціна змінюється, є різні виробничі моменти. Деякі матеріали з дерева закуповувало наше комунальне підприємство. Проте це невеликі витрати за такі модулі», — зазначив заступник міського голови.

Керівник КП «Містосервіс» Роман Никифорук каже, що пункти обігріву укомплектовані всім необхідним.

«Тут буде електроенергія, яку забезпечуватиме генератор. Є зарядні пристрої, обігрівачі. Модулі додатково утеплять для кращого зберігання тепла. Кожен намет обладнаний протипожежними сигналізаторами диму. Також передбачене вуличне освітлення».

За словами Романа Никифорука, пункт обігріву розрахований на 60 лежачих та 100 сидячих місць. Люди зможуть перебувати у містечку скільки їм потрібно.

«Ми потребували вільної від забудови землі, яка би ще й перебувала у комунальній власності», — прокоментував вибір ділянки керівник Містосервісу.

Після закінчення опалювального сезону модулі передадуть у користування ДСНС.

Автор Олександр Матіюк

Коментарі