Новини

Постраждала енергетична інфраструктура в шести областях України: наслідки масованої ракетної атаки росіян

росіяни завдали удар по критичній інфраструктурі зокрема і в сусідній із Буковиною області. Також заступник голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки стверджує, що одна з ракет летіла в бік Чернівців.

Фото Генштабу ЗСУ, facebook.com

Близько 8:30 сьогодні, 10 лютого, по всій території України оголосили повітряну тривогу. Вона тривала понад 4 години. Війська рф атакували ракетами з літаків Ту-95, а також ракетами «Калібр» з акваторії Чорного моря. Крім того, застосовували іранські дрони-камікадзе «Shahed».

Про два удари по критичній інфраструктурі повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов. Крім того, внаслідок другого удару восьмеро людей отримали поранення.

Також про низку вибухів повідомляли в Києві, Львові, Кривому Розі та Івано-Франківській області. Так, у Києві уламки збитої ракети пошкодили авто та дах приватного будинку в Голосіївському районі. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Пролунали вибухи і в сусідніх із Буковиною областях – Хмельницькій та Вінницькій. Міський голова Вінниці Сергій Моргунов повідомив про роботу ППО. Натомість голова Хмельницького Олександр Симчишин попередив про можливі перебої з електроенергією внаслідок влучань.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив, що внаслідок цієї ракетної атаки є влучання в об’єкти інфраструктури у шістьох областях. Внаслідок цього запроваджені аварійні вимкнення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

Водночас, за його словами, завдяки успішній роботі ППО та завчасним технічним заходам цілісність енергосистеми України вдалося зберегти.

Раніше Шпальта писала про те, що дві крилаті ракети «Калібр», запущені з акваторії Чорного моря, перетнули кордони Республіки Молдова, Румунії та ввійшли до повітряного простору України в точці перетину трьох кордонів. Після цього вони були збиті.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, а також голова постійної делегації України в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв у своїх соцмережах повідомив про те, що одна з ракет була запущена в бік Чернівців.

Коментарі