Новини

У Чернівцях хворому на рак пацієнту зробили новий сечовий міхур з його власного кишківника

Пацієнт отримав реальні шанси на одужання, кажуть лікарі.

Фото обласної лікарні

У Чернівецькій обласній лікарні хворому на рак пацієнту зробили новий сечовий міхур із його власного кишківника. Про це повідомила пресслужба лікарні.

Як розповідає лікар-хірург-уролог підрозділу урології професор Валерій Зайцев, в обласну лікарню звернувся молодий чоловік із занедбаним раком сечового міхура.

Раніше він уже мав декілька операцій щодо інших онкопатологій в іншому медичному закладі та пройшов курс променевої терапії. Однак хвороба інтенсивно прогресувала.

Медики вирішили провести складну реконструктивну операцію. Для цього з Національного інституту раку запросили наукового співробітника відділення пластичної і реконструктивної онкоурології Олександр Стаховський.

Оперативне втручання тривало понад п’ять годин. Пацієнту повністю видалили пухлину разом з ураженими органами – простатою та сечовим міхуром. Опісля із сегменту його власного кишківника створили новий сечовий міхур.

У лікарні зазначають, що наразі стан хворого стабільний. Він отримав реальні шанси на видужання та на продовження нормального життя.

Коментарі