Новини

ДБР затримало підприємців, які продавали Міноборони уявні продукти

Під час обшуків правоохоронці вже вилучили чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої та понад мільйон гривень готівкою.

Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань спільно з СБУ викрило і затримало злочинну групу, яка привласнювала кошти, виділені на харчування військовослужбовців Збройних сил України.

Про це повідомляє ДБР.

«ДБР затримало чергову злочинну групу з 5 осіб, до складу якої входили представники підприємств-постачальників та військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ. Також затримано військовослужбовця, який вів “чорну бухгалтерію” махінаторів. Сума встановлених збитків державі від діяльности цієї групи на цей час сягає понад 4,6 млн грн. “Зекономлені” кошти, які перераховувало Міноборони на рахунки суб’єкта господарювання, учасники схеми ділили між собою», – йдеться у повідомленні.

Як інформує ДБР, зловмисники з-поміж іншого «постачали яйця за завищеними цінами для Міноборони», а також вигадували інші схеми привласнення коштів.

Фото: ДБР

Наприклад, вони вносили до фінансово-господарських документів неправдиві дані про те, що військова частина нібито отримала продукти. А потім ці «віртуальні» продукти «списували» як такі, що їх нібито спожили солдати.

Під час обшуків в учасників злочину вилучили чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, понад мільйон гривень готівкою.

Фото: ДБР

Затриманим особам готують повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Провадження розслідують за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинені в особливо великих розмірах).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

 

Коментарі