Новини

У міськраді назвали найбільших платників податків до бюджету Чернівців

До чільної трійки потрапили ТОВ «Рома», чернівецька філія ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» та ТОВ «Аутомотив Електрик Україна».

Фото з unsplash.com

Найбільшим платником податків до бюджету Чернівецької громади у 2022 році стало ТОВ «Рома». Підприємство сплатило до міської казни 27 мільйонів 259 тисяч гривень.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада.

На другому місці за цим показником була чернівецька філія ТОВ «СЕ Борднетце-Україна», яка сплатила податків на суму у 25 мільйонів 100 тисяч гривень.

Третім у цьому списку стало ТОВ «Аутомотив Електрик Україна». Це підприємство поповнило міський бюджет на 17 мільйонів 336 тисяч гривень.

Загалом десятка найбільших платників податків така:

Інфографіка Чернівецької міської ради

Як зазначив під час пресконференції міський голова Роман Клічук, крім найбільших платників податків, є також список порушників. Так само, як і тих, хто уникає сплати за оренду землі, користуючись необлікованими ділянками, міський голова не назвав найбільших ухилянтів від податків.

Він заявив, що порушники ще мають час погасити свої борги. Назви компаній, які ухиляються від сплати податків, оприлюднять лише в разі, якщо вони проігнорують попередження від міської ради.

Коментарі