Новини

Користуються землею безкоштовно: міський голова Чернівців розповів, як підприємці використовують необліковані ділянки

За словами міського голови, інвентаризація земель колишніх Першотравневого та Садгірського районів показала, що в Чернівцях чимало підприємців уникає сплати за оренду, користуючись необлікованою землею. Наразі їм дали час сплатити борги. 

Міський голова Чернівців Роман Клічук розповів про перший етап інвентаризації земель міста. За його словами, цей процес розпочали минулого року та запроваджують його в три етапи. Перший охопив колишні Першотравневий та Садгірський райони міста.

«Перевірка показала, що є велика кількість необлікованих земель. Через це ми втрачаємо чимало коштів. Є багато бізнесу, який використовує землі для власних потреб, нічого не сплачуючи до міської казни», — заявив під час пресконференції міський голова.

Він зазначив, що за всіма виявленими фактами міська рада звернеться до суду та правоохоронних органів, а також зробить це в публічній площині.

Водночас міський голова не озвучив назви компаній-боржників. За його словами, вони відомі, і їм дали час розрахуватися із заборгованостями, перш ніж міська рада з цим питанням звернеться до суду. Суми боргів сягають мільйонів та навіть десятків мільйонів гривень.

«Це чималі кошти для міського бюджету, які могли б піти на фінансування ремонтів доріг, облаштування садочків, шкіл тощо», — резюмував міський голова.

Коментарі