Новини

Франція оголосила про передачу Україні ще 12 САУ CAESAR

Крім того, 150 французьких військових вирушать до Польщі, де щомісяця навчатимуть 600 українських військових. 

Французька гаубиця Caesar, фото: Getty Images

Франція передасть Україні ще 12 самохідних артилерійських установок «Caesar» на додаток до вже поставлених 18 одиниць. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню під час спільної пресконференції з українським колегою Олексієм Резніковим, пише Суспільне.

«Гармати “Caesar” — важке озброєння. Ми також створюємо ефект ініціативи. Я також вітаю ініціативу Данії з надання Україні гармат “Caesar”. Данія — експортні клієнти, і вони замовили 19 гармат. Це замовлення виконується — деякі з гармат уже дісталися до Данії, деякі досі у Франції. Однак ідеться про надання з боку Данії, Франція не бере участи у жодних фінансових операціях», — сказав міністр оборони Франції.

Він зазначив, що загальна кількість САУ «Caesar» від Франції та Данії — це значна артилерійська сила.

«Франція вже надала 18 “Цезарів”. Надішле ще 12. Тобто в Україні буде 18, які вже є, плюс 12, які ми надамо, і 19 — які має надати Данія. Загальна кількість їх — це вже значна артилерійська сила», — сказав Лекорню.

Міністр зазначив, що з тих 18 САУ «Caesar», які надавала раніше Франція, одна зараз не працює і потрібно проводити техобслуговування на 17 одиницях, які використовують.

Як повідомляє BFM TV, ці 12 гармат середньої дальности будуть «фінансувати в рамках фонду підтримки в 200 млн євро», створеного Францією.

Крім того, 150 французьких військових вирушать до Польщі, де щомісяця навчатимуть 600 українських військових. Загалом до літа навчатимуть 2 тисячі українських військових.

Коментарі