Новини

У комунальному громадському транспорті Чернівців 2 лютого почне діяти транспортна картка «Загальна»

Її можна буде придбати за 200 гривень: 30 гривень складає вартість власне картки, решта 170 — це кошти, передбачені на проїзд. Картку можна буде поповнювати через термінали.

Від 2 лютого в Чернівцях пасажири матимуть змогу оплатити за проїзд у комунальному громадському транспорті карткою «Загальна». Придбати її можна за 200 гривень.

Про це під час пресконференції повідомив виконувач обов’язків директора КП «Чернівецьке тролейбусне управління» Петро Лисак.

Він зазначив, що вартість самої картки 30 гривень, решта 170 – вартість проїзду. Придбати її можна у деяких магазинах, а також у кав‘ярнях неподалік зупинок та газетних кіосках.

«Така картка — це електронний квиток пасажира. Вона багаторазового використання та у кожної є свій чіп. Поповнити її можна у терміналах I-box. На сайті Чернівецької міської ради можна глянути де розташовані термінали», — додав Петро Лисак.

Також продавати транспортні картки будуть працівники ЧТУ на великих та кінцевих зупинках. Купити картку можна буде й у контролера.

Очільник ЧТУ додав, що поповнення карти онлайн наразі неможливе. Дізнатися баланс можна приклавши картку до валідатора, проте у майбутньому для цього розроблять застосунок.

За його словами, наразі є вісім тисяч транспортних карток «Загальна». Паралельно з цим містянам видають картку «Пільгова». Станом на 31 січня її отримали більше тисячі жителів міста. Щоб забезпечити містян «Пільговими» картками потрібно 23 тисячі карток. Наразі є близько п‘яти тисяч.

Також Петро Лисак зазначив, що готують картку для студентів. Її вартість складатиме близько 100 гривень. У святкові дні, або ж канікули картка не діятиме.

Коментарі