Новини

Чому в інших містах буває більше світла: у Чернівціобленерго пояснили причину

Усім регіонам надають ліміти орієнтовно на однаковому рівні – в межах 50% від потреби краю.

На сьогодні, 30 січня, для Чернівецької области в НЕК «Укренерго» надали ліміти споживання від 125 МВт/год до 178 МВт/год. Аби дотримуватися цих обсягів, обленерго працює за графіками погодинних вимкнень.

Про це повідомляє пресслужба АТ «Чернівціобленерго».

«Незважаючи на мінусову температуру, стійка сонячна генерація сьогодні дає можливість збільшити час ввімкнення електроенергії. Стежте за змінами у графіках, які можуть оновлюватися упродовж доби залежно від ситуації в енергосистемі», – йдеться у повідомленні.

У Чернівціобленерго пояснили, чому в інших містах — наприклад, Миколаєві, Харкові, Полтаві — може бути більше часу для ввімкнення електроенергії, ніж у Чернівцях. 

«Миколаїв та Харків від початку великої війни перебувають під постійними обстрілами, значна частина населення та бізнесу покинули ці регіони. Ще якась частина цих областей (по декілька районів) із березня минулого року повністю знеструмлена через зруйновані енерговузли та магістральні електромережі без можливости відновити там електропостачання. Тож реально споживають електроенергію, можливо, третина споживачів від усього населення краю. У Полтавській області так само значна частина бізнесу, яка складає найбільш вагому частину споживання, покинула регіон або припинила роботу», – пояснюють у компанії.

Водночас зазначають, що сьогодні всім регіонам надають ліміти орієнтовно на однаковому рівні – в межах 50% від потреби краю. Тож там, де суттєво менше споживання, за однакових лімітів реально дати людям більше напруги.

 

Коментарі