Новини

Україна стала третьою в загальнокомандному заліку на чемпіонаті Європи з біатлону

Цьогоріч наша команда покращила свої виступи проти минулого Євро, де українські біатлоністи та біатлоністки не завоювали жодної медалі.

Фото Dmytro Yevenko, biathlon.com.ua

У швейцарському Ленцергайде закінчився останній змагальний день чемпіонату Європи з біатлону. Програму турніру закрили змішана естафета та одиночний мікст.

Як повідомляє Суспільне, класичну змішану естафету збірна України завершила на п’ятому місці. В одиночному міксті українські біатлоністи стали сьомими.

Проте попри безмедальний останній день змагань, збірна України з біатлону втримала третє загальнокомандне місце. Наша команда завершила чемпіонат Європи-2023 з трьома медалями: одним «золотом» та двома срібними нагородами.

«Золото» у спринті здобула Анастасія Меркушина. Срібні медалі вибороли Юлія Джима (індивідуальна гонка) та Антон Дудченко (індивідуальна гонка).

Переможцем медального заліку на Євро з біатлону стала збірна Норвегії. З вісьмома нагородами норвежці випередили найближчого переслідувача — Німеччину. Загалом медалі здобули біатлоністи семи країн.

Як і Україна, три нагороди здобула Швеція. Проте в їхньому активі немає жодного «золота». Також наша команда випередила Швейцарію, Францію та Словенію.

Таким чином, на чемпіонаті Європи з біатлону у 2023 році Україна покращила свої виступи проти минулого Євро. Торік українські біатлоністи не завоювали жодної медалі, що стало повторенням найгіршого показника в історії команди.

Коментарі