Новини

Фільм про Маріуполь отримав приз глядацьких симпатій на всесвітньому фестивалі незалежного кіно

Автори фільму прибули до Маріуполя за годину до повномасштабного вторгнення та фіксували все, що відбувалося в місті.

Кадр з фільму

Фільм «20 днів у Маріуполі» отримав приз глядацьких симпатій головного фестивалю незалежного кіно у світі Sundance, пише Дзеркало тижня.

Як повідомляє ВВС, нагороду вручили українському режисеру Мстиславу Чернову. Стрічка про Маріуполь боролася з 11 документальними фільмами з усього світу у секції World Cinema Documentary Competition. 

Кадр з фільму

Фільм Чернова розповідає про те, як Маріуполь переживав перші дні повномасштабного вторгнення Росії, обстріл мирного населення, бомбардування пологового будинку. 

«20 днів у Маріуполі» створено Черновим, агентством Associated Press та Frontline.

У повідомленні йдеться про те, що Чернов разом з фотографом Євгеном Малоліткою, а також продюсеркою Василісою Степаненко прибули до Маріуполя за годину до повномасштабного вторгнення як команда Associated Press. Вони фіксували все, що відбувалося в місті, і першими показали світові наслідки бомбардування пологового будинку №3.

Фото та відео, які облетіли весь світ, Чернов та Малолєтка надсилали, ховаючись під сходами біля розбитої продуктової крамниці – з єдиного місця у Маріуполі, де все ще був зв’язок.

«Ми дуже часто потрапляли на смерть дітей, це складно забути. Усі діти, яких привозили до лікарні та яких ми знімали, – вони усі померли. Це ті діти, які були у нас на кадрах, як 15-річні, так і тримісячні немовлята. Вони всі загинули внаслідок обстрілу», — згадував в інтерв’ю «Німецькій хвилі» Малолєтка.

Кадр з фільму

Кадр з фільму

 

Коментарі