Новини

В Україні стартувала інформаційна кампанія «Безпека вдома під час війни»

Кампанія має на меті підвищити обізнаність українців із правил безпечної поведінки з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками у разі відсутності електроенергії й тепла.

В Україні розпочали інформаційну кампанію під назвою «Безпека вдома під час війни». Про це інформує сайт Уряду.

У повідомленні йдеться про те, що такі заходи мають на меті підвищити обізнаність українців щодо правил безпечної поведінки з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками у разі відсутності електроенергії й тепла. Ініціативу впроваджує Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Зазначають, що з початку 2023 року в Україні зафіксовано 2710 пожеж. Значна частина з них — це побутові пожежі, спричинені неправильним використанням альтернативних засобів обігріву та освітлення.

«Щодня рятувальники ліквідовують наслідки недотримання правил безпеки під час користування опалювальними та електричними приладами. Серед найпоширеніших причин надзвичайних подій — вибухи туристичних газових пальників у квартирах і отруєння чадним газом. Переконаний, що підвищення обізнаності громадян з правилами безпеки може врятувати не одне життя», — зазначає директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України Олександр Чекригін.

У межах інформаційної кампанії українцям нагадуватимуть про потребу дотримуватися правил безпеки. Як поводитися з генераторами, газовими пальниками, системою пічного опалення та свічками, громадяни зможуть почути по радіо, побачити в телеефірі, в інтернеті, а також у під’їздах будинків, ліфтах та на зовнішніх рекламних носіях.

Ще одним напрямом у межах інформаційної кампанії стане розробка матеріалів для дітей, що допоможуть засвоїти важливі правила безпеки.

Коментарі