Новини

Авіація ЗСУ завдала 11 ударів по районах зосередження ворога: головне за добу

росіяни у Краснодарі вербують до складу приватної військової компанії «Вагнер» ув’язнених громадян України, яких примусово вивезли до рф. Найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження противника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Про це на своїй сторінці в фейсбуку повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

При цьому зауважили, що потягом доби противник завдав чотири ракетних та 26 авіаційних ударів. Також здійснив понад 100 обстрілів із РСЗВ.

«Високою є загроза російських авіаційних та ракетних ударів на всій території України», — наголосили у Генштабі.

росіяни у Краснодарі активно вербують до складу приватної військової компанії «Вагнер» ув’язнених громадян України, яких примусово вивезли до рф.

«росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі. Зокрема, в Краснодарі відбувається активне вербування таких осіб до складу приватної військової компанії ″Вагнер″», — зазначається у повідомленні.

У Генштабі наголосили, що більшість українських ув’язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув’язнених.

Також зазначили, що найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини.

Внаслідок російської агресії за добу на Донеччині поранення отримали 10 мирних жителів. Про це на своїй сторінці в телеграмі повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

«За 24 січня росіяни поранили 10 жителів Донеччини: 5 — у Костянтинівці, 2 — у Торецьку, 1 — у Великій Новосілці, Авдіївці та Красногорівці», — зазначив він.

У Миколаївській області війська російської федерації завдали ударів із артилерії по акваторії Очаківської громади. Про це на своїй сторінці у телеграмі повідомив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Водночас, ворог не припиняє наступальних дій на Лиманському та Новопавлівському напрямках. Противник не полишає своїх намірів захопити повністю Донецьку області. Веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Так, підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Луганської області та Донеччини.

З Каховки на Херсонщині загарбники вивозять медичне обладнання центральної міської лікарні до міста Генічеськ Херсонської області.

Коментарі