Новини

Запоріжчина пережила 224 обстріли: як минула доба в регіонах

За минулу добу Запорізька область пережила рекордну атаку.

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу, 19 січня, російські окупанти вдарили по Запорізькій, Харківській, Донецькій та Миколаївській областях. Про це повідомляють в обласних військових адміністраціях.

Запоріжчина

За минулу добу Запорізька область пережила черговий «рекорд» ворожих атак – 224 обстріли по 21 населеному пункту за одну добу. Загалом зафіксували 34 руйнування цивільних об’єктів. Про це повідомляє начальник ОВА Олександр Старух.

Миколаївщина

Упродовж 19 січня війська рф двічі завдали ударів по акваторії та береговій смузі Очаківської громади. Загиблих та поранених внаслідок обстрілу немає.

Про це повідомляє Миколаївська ОВА.

росіяни гатили по Очаківщині з артилерійських систем.

На решті територій Миколаївщини, зокрема й обласному центрі, доба минула спокійно.

Харківщина

Минулої доби військові рф ударили по прикордонних населених пунктах области, повідомляє начальник ОВА Олег Синєгубов.

З мінометів, артилерії та РСЗВ окупанти обстрілювали Тимофіївку, Ветеринарне, Стрілечу, Старицю, Вовчанськ, Вільчу, Дворічну, Куп’янськ та інші населені пункти.

Так, у Тимофіївці Богодухівського району зафіксували близько 20 ударів з артилерії. Пошкоджені чотири приватні будинки.

У Вовчанську Чугуївського району обстрілів зазнали дві дев’ятиповерхівки: вибиті вікна і дах. Крім того, пошкоджені 10 приватних будинків, гаражі, господарчі споруди.

У Куп’янському районі обстрілів зазнали Куп’янськ і Дворічна. Пошкоджені п’ять приватних будинків, господарчі споруди, автомобілі. Також окупанти з РЗК С-300 обстріляли приміщення школи-інтернату.

Донеччина

Упродовж 19 січня на Донеччині від обстрілів російської армії загинули четверо мирних жителів – двоє у Дробишевому, один у Бахмуті та один у Максимільянівці. Ще троє людей – поранені.

Про це повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Зокрема, внаслідок обстрілів поранення отримали жителі у Максимільянівці, Іванівському та місті Часів Яр.

Від початку повномасштабного вторгнення рф на Донеччині загинули 1313 людей, поранення отримали 2866 людей. Водночас точну кількість загиблих та поранених у Волновасі та Маріуполі встановити неможливо.

Коментарі