Новини

Чернівціобленерго оштрафували на 85 тисяч гривень

НКРЕКП визначила, що Чернівціобленерго «не дотримувалися принципу соціальної справедливості», а також нерівномірно складали графіки вимкнень електроенергії.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг оштрафувала АТ «Чернівціобленерго». Про це повідомили на офіційному сайті НКРЕКП.

У повідомлені йдеться про те, що Чернівціобленерго допустили порушення вимог Закону України «Про ринок електричної енергії», а також не дотримувалися Кодексу систем розподілу. Окрім того, не дотримувались Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії. Мова про порушення графіків вимкнень електропостачання споживачам.

У НКРЕКП додали, що компанія складала графіки нерівномірно, «без дотримання принципу соціальної справедливості». Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти.

Такі ж порушення виявили під час перевірок в АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» та ПРАТ «ВОЛИНЬОБЛЕНЕРГО».

Чернівціобленерго оштрафували у розмірі 85 тис. грн, а також зобов’язали дотримуватись справедливих графіків відключень.

Комісія наголошує, що при застосуванні аварійного розвантаження користувачі не повинні стикатися з проявами дискримінації. Також додали, що споживачам компанії повинні надавати правдиву та своєчасну інформацію про графіки аварійних вимкнень.

Коментарі