Новини

Терористичний удар рф по Дніпру та атаки ЗСУ ворожих пунктів управління: головне за добу

Кількість жертв російського терору у Дніпрі зросла до 21 особи.

Підрозділи Сил оборони минулої доби уразили два пункти керування військ рф, дев’ять районів зосередження живої сили й техніки, склад боєприпасів, а також станцію радіоелектронної боротьби. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Протягом минулої доби противник завдав 3 авіаційних та 57 ракетних ударів, здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі. Також ворог здійснив 41 пуск крилатих ракет повітряного і морського базування та керованих авіаційних ракет, що є високоточною зброєю. 26 ракет знищили наші захисники», — йдеться в повідомленні.

Минулої ночі окупанти тричі обстріляли Нікопольську громаду на Дніпропетровщині.
Про це у своєму телеграмі пише голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Росіяни тричі обстріляли район з важкої артилерії. Ударили по трьох громадах – Червоногригорівській, Марганецькій та Нікопольській. Випустили по мирних містах та селах понад 20 снарядів. Люди цілі», — написав він.

Міська влада Дніпра оголосила триденну жалобу за загиблими внаслідок російської ракетної атаки. Про це повідомляє Дніпровська міська рада. У повідомленні йдеться про те, що жалобу влаштовують через трагедію на ж/м Перемога.

У Офісі Президента повідомили, що кількість жертв російського терору у Дніпрі зросла до 21 особи. Серед загиблих також відомо про одну дитину. 73 людини поранені, вдалося врятувати 38 осіб, з них 6 дітей – їх дістали з-під завалів та зі зруйнованих секцій будинку, які не обвалилися. Поліція та ДСНС продовжують пошуки зниклих безвісти – це щонайменше 37 осіб.

Також у Генштабі наголошують, що загроза подальших авіаційних та ракетних ударів російських окупантів залишається на всій території України.

Раніше Шпальта писала, що росіяни завдали ракетного удару по об‘єктам інфраструктури на Івано-Франківщині та Львівщині.

Коментарі