Новини

Заборона паркуватися раз на тиждень: для чого на трьох вулицях Чернівців розпочали експеримент

У Департаменті інфраструктури та благоустрою розповіли, що це повинно полегшити прибирання проїжджої частини.

Фото Чернівецької міської ради

Експеримент у Чернівцях щодо кількагодинної заборони паркування на вулицях Кордуби, Першотравневій та Конституційній (колишня 28 Червня) раз на тиждень запровадили для того, щоб полегшити там прибирання проїжджої частини.

Про це повідомив директор Департаменту інфраструктури та благоустрою міської ради Григорій Прохоренко під час своєї пресконференції.

«На цих вулицях, як і на багатьох інших, машини паркують по обидва боки. В такому разі дороги дуже важко прибирати механізовано. Доводиться робити це вручну. А через це навіть виникають конфлікти між власниками машин та прибиральниками. Щоб уникнути цього, ми запозичили практику зарубіжних міст», — заявив директор Департаменту.

Наразі на вулицях, де проводять цей експеримент, встановили знаки про заборону паркування з 6:00 до 8:30.

Це повинно дати можливість раз на тиждень повноцінно прибрати ці вулиці. Наразі, як зазначає Григорій Прохоренко, це лише експеримент. Остаточно ухвалюватимуть рішення, виходячи з того, як на це реагують люди. Два тижні з моменту оголошення експерименту водіїв будуть лише попереджати. Надалі Інспекція з паркування виписуватиме штрафи.

Раніше Шпальта повідомляла, що у Чернівцях на декількох вулицях щотижня заборонятимуть паркуватися.

Коментарі