Новини

З лютого всі школи у Чернівцях охоронятимуть професійні поліціянти

Це будуть працівники Державної служби охорони, які мають право на носіння зброї.

Фото ілюстративне, Поліція охорони

З лютого всі заклади середньої освіти Чернівецької громади охоронятимуть професійні поліціянти. На це виділили кошти з бюджету громади на 2023 рік. Охорона працюватиме в закладах освіти впродовж навчального процесу.

Про це повідомляє Управління освіти Чернівецької міської ради.

«Присутність охоронця у закладі освіти у воєнний час – це надзвичайно важливо. Діти почуватимуться у безпеці, а батьки будуть спокійні. Та й учителям буде легше», — зазначили в Управлінні.

Поліціянтів залучать із Державної служби охорони. Про це Шпальті повідомила начальниця Управління освіти Ірина Ткачук.

«Заклади освіти вільні обирати того постачальника послуги, якого вони бажають. Але було протокольне доручення міської ради про те, щоб усі обирали поліцію. Більшість закладів схильна до того, аби працювати з Державною службою охорони, адже вона єдина служба охорони, яка має право носити зброю. Оскільки вони надають комплексну послугу, більшість закладів хоче працювати саме з ними», – каже Ірина Ткачук.

У кожному навчальному закладі патрулюватимуть по одній особі.

«Поліціянти патрулюватимуть вхід, аби сторонні особи не могли зайти на територію закладу. Наразі для всіх шкіл є рекомендація до врахування безпекової ситуації в Україні, згідно з якою під час освітнього процесу сторонні особи не можуть перебувати на  території закладу освіти, неважливо школа чи садок», – зазначила начальниця Управління.

У бюджеті міста на цю послугу закладено 4 мільйони 287 тисяч гривень на календарний рік.

 

Коментарі