Новини

Центр екстреної медичної допомоги на Буковині отримав дві нові «швидкі» та Land Cruiser

Вони працюватимуть у пунктах швидкої Новодністровська та Мамалиги.

Фото: Чернівецька облрада

Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав два сучасних автомобілі. Вони працюватимуть у пунктах швидкої Новодністровська та Мамалиги. Про це повідомляє Чернівецька обласна рада.

Нові автівки на базі «Сітроєн Джампер» відповідають класу «В» згідно з вимогами Національного стандарту. Вони забезпечені автономним освітленням, опаленням та системами вентилювання і кондиціонування. Також мають переговорний пристрій.

«Є стаціонарні кисневі балони, що дає змогу транспортувати пацієнтів із легеневими проблемами, в тім числі і на великі відстані. Також у машині є автономна електромережа із розетками 220 та 12 вольтів, це дозволяє медичним апаратам працювати безперервно», — пишуть в преслужбі.

Фото: Чернівецька облрада

Також відділ медицини катастроф служби отримав восьмимісний Toyota Land Cruiser підвищеної прохідності. Його використовуватимуть як оперативно-штабний транспорт під час виникнення надзвичайних ситуацій. У комплектацію автомобіля входить ручна лебідка та набір тросів.

Коментарі