Афіша, Новини

У Чернівцях проведуть творчий вечір письменниці і волонтерки Христі Венгринюк

Під час зустрічі будуть говорити із письменницею про українську літературу після повномасштабного вторгнення, відчуття війни та інше.

Фото з фейсбуку Христі Венгринюк

У середу 11 січня, о 18:30 у Літературному целанівському центрі відбудуться читання та розмова з письменницею, волонтеркою, співзасновницею і головною редакторкою дитячого артвидавництва «Чорні вівці» Христею Венгринюк.

Про це повідомили в Целанівському центрі.

Модераторкою вечора буде – культуртрегерка Євгенія Лопата.

Під час зустрічі будуть говорити із письменницею про українську літературу після повномасштабного вторгнення, відчуття війни, волонтерство та висвітлення ситуації в Україні й за кордоном.

Христя зачитає свої нові тексти про війну в Україні – вірші, есей з антології «Воєнний стан» (видавництво Meridian Czernowitz), уривки з майбутніх прозових книжок, а також поспілкується із відвідувачами заходу на актуальні теми.

«Я читатиму своє на надто відому тему, надто болісну. Весело точно не буде, але обіцяю, що буде правдиво і щиро. Приходьте, хто хоче почути. Нехай буде література і в темні часи, щоб почуватися ще живішими. Такими оголеними й випаленими на вітрі, бо саме так вберемо все ще більше, щоб не забути. Ніколи не забути», – написала Христя на своїй сторінці у фейсбуку.

Подія відбувається в рамках роботи Літературної мережі проєкту «Підтримка внутрішнього культурного діалогу в Україні» за ініціативи Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz. Проєкт проводять завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Вхід вільний.

Онлайн-стрім події можна буде переглянути на сторінці Paul Celan Literaturzentrum у Фейсбуку.

Довідка.

Христя Венгринюк – українська авторка (прозаїк, поетеса, драматург), літературознавиця, художниця. Захистила кандидатську дисертацію з життя та творчості української письменниці Наталени Королеви. Є співзасновницею видавництва «Чорні вівці», засновницею студії мистецтва «МонмАРТр», де викладала живопис здебільшого діткам з особливостями. Організаторка та учасниця різних літературних і мистецьких акцій. Авторка дитячих книжок, прозових та поетичних збірок, зокрема роману «Хутір Америка» (2013), збірки малої прози «Народжуватися і помирати взутими» (2018), поетичної збірки «Довгі очі» (2013) та багатьох інших. Живе в Чернівцях (Україна) та Софії (Болгарія).

 

Коментарі