Новини

Українська авіація вдарила по районах зосередження окупантів: головне за добу

До білорусі з рф надходить техніка, знята з тривалого зберігання. 

Російські окупанти протягом минулої доби завдали 7 ракетних та 31 авіаційний удар, здійснили 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Про це на своїй сторінці в фейсбуку повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Існує загроза завдання ворогом авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури на всій території України», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили у Генштабі, противник продовжує вести наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках.

За наявною в Генштабу інформацією, значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває для навчання особового складу противника до Білорусі з рф знята із довготривалого зберігання та потребує обслуговування. Також відомо, що до робіт на цій техніці залучаються білоруські військовослужбовці.

Минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Луганської та Донецької областей.

На Херсонському напрямку противник не припиняє обстрілів населених пунктів вздовж правого берега річки Дніпро. Знову під вогонь з російських реактивних систем залпового вогню потрапив Херсон.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала сімнадцять ударів по районах зосередження окупантів, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

«В той же час наші воїни збили три гелікоптери противника (Ка-52, Мі-24 та Мі-8), а також три розвідувальних БПЛА типу ″Орлан-10″. Українські ракетники та артилеристи уразили сім районів зосередження живої сили та військової техніки противника, а також його склад пально-мастильних матеріалів», — підсумували в Генштабі ЗСУ.

 

Коментарі