Новини

Різдвяна служба Епіфанія у Лаврі буде – заповідник уклав угоду з ПЦУ

Мінкульт дав дозвіл на проведення різдвяної служби в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Фото з Фейсбуку Епіфанія

Різдвяна служба предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбудеться. Міністерство культури дало дозвіл на проведення служби, а заповідник також уклав угоду з ПЦУ.
Про це пише ВВС News Україна з посиланням на в.о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Олександра Рудника.

«Та розмова на відео (яку поширила УПЦ МП разом з заявою, що ПЦУ не має дозволу на проведення богослужіння в Лаврі – ред.) відбувалась вчора (5 січня – ред.) у першій половині дня. На той момент не було розпорядження про богослужіння.
Але у другій половині дня до мене надійшло звернення від ПЦУ про проведення богослужіння і про отримання дозволу від Міністерства культури. Я надав дозвіл і уклав угоду на проведення богослужіння 7 січня. Всі документи зараз є, в УПЦ МП оприлюднили ввечері застарілу інформацію», – зазначив Рудик.

Йдеться про разову оренду Лаври для богослужіння. Зокрема заповідник «Києво-Печерська лавра» уклав угоду з ПЦУ на проведення служби 7 січня з 8:00 до 12 години дня.
Правоохоронці будуть стежити за тим, щоб подія відбулась без жодних ексцесів.


Як пише ВВС News Україна, представник прес-служби ПЦУ надав їм документ, який підтверджує, що Мінкульт дав згоду на проведення служби ПЦУ в Успенському соборі.

 

Коментарі