Новини

ЗСУ у новорічну ніч встановили рекорд скорострільності для засобів ППО

Військові ледь встигали перезаряджати артилерію NASAMS і збивати ворожі ракети.

У новорічну ніч Збройні сили України збили 45 дронів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, пише Дзеркало тижня.

За словами речника. ввечері 31 грудня сили протиповітряної оборони знищили 13 ворожих безпілотників. З ночі до 4:00 збили ще 32 дрони-камікадзе Shahed-131/136, яких ворог називає «геранями».

«Усі 45 дронів, які направили на українців, на нашу землю – знищили. Це дуже серйозний результат. Бачимо, що небо було під надійним захистом», – сказав Юрій Ігнат.

Він додав, що наші воїни ледь встигали перезаряджати артилерію NASAMS і збивати ворожі ракети. Ігнат також наголосив, що ракет у нас вистачає, а ось самих комплексів мало.

«Хочеться ще відзначити допомогу партнерів. Для них має бути такий знак-сигнал, тому що NASAMS ледве встигали перезаряджати наші військовослужбовці. Такого досвіду застосування цього ЗРК, мабуть, ніхто не має, щоб під час ведення бою перезаряджати комплекс і знищувати повітряні цілі. Це ще один сигнал нашим партнерам – наскільки вправно та ефективно в таких бойових умовах можуть застосовувати бойову техніку іноземного виробництва наші фахівці, які лише кілька тижнів тому проходили навчання», – заявив речник Повітряних сил ЗСУ.

 

Коментарі