Новини

Військовий вишкіл за кордоном пройшли понад 20 тисяч українців

Українських військовослужбовців готують на території Польщі, Чехії, Словаччини, а також силами США у Німеччині.

Понад 20 тисяч українських військових уже пройшли підготовку за кордоном. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов, пише Укрінформ.

«Підготовка особового складу та загальновійськових підрозділів ЗСУ проводиться на території Польщі, Чехії, Словаччини, а також силами США у ФРН. Протягом 2022 року на території держав-партнерів проводилася підготовка штабів бригад, а також підрозділів рівня батальйон, рота, артилерійська батарея та батарея протиповітряної оборони. Крім того, триває підготовка фахівців для використання іноземних зразків озброєння та військової техніки, які надходять в рамках технічної допомоги. За рік підготовлено майже 10 тисяч у 17 країнах», – поінформував Громов.

Він також зазначив, що за допомогою партнерів проводиться фахова підготовка «вузьких» спеціалістів – саперів, бойових медиків, передових авіаційних та артилерійських навідників, водолазів, розвідників, сержантського складу, фахівців РХБз. За рік підготовлено понад 10 тисяч осіб на території європейських країн.

Крім того, українські артилеристи успішно пройшли тренувальний курс у Німеччині для забезпечення ефективного бойового застосування озброєння, яке було надане в рамках міжнародної допомоги від країн-партнерів.

Загалом протягом року завдяки в державах-партнерах підготували понад 20 тисяч військовослужбовців, підкреслив Громов.

Коментарі