Новини

Атака дронів на Київ та Дніпропетровщину: головне за ніч

Сили оборони України знищують дрони-камікадзе та окупантів.

Фото Finbalance

Минулої доби підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили п’ять пунктів управління, п’ять районів зосередження живої сили та склад боєприпасів російських загарбників.

Таку інформацію оприлюднив Генеральний штаб ЗСУ у фейсбуці.

«Протягом минулої доби противник завдав 85 ракетних та 35 авіаційних ударів, а також здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Небезпека авіаційних та ракетних ударів по критичній інфраструктурі країни залишається й надалі. Російські окупанти продовжують тероризувати цивільне населення України», — йдеться в повідомленні.

Дніпропетровщина

Війська рф другу ніч поспіль атакували Дніпропетровщину іранськими дронами-камікадзе.

Про це у телеграмі повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Другу ніч поспіль наші захисники неба відмінусували всі п’ять ворожих «Шахедів», що були над областю. Збили курсуючі боєприпаси у трьох районах», — зазначив він.

Окрім того, за словами Резніченка, ворог також обстріляв із важкої артилерії Нікопольщину.

«Під удар потрапила Марганецька громада.Туди прилетіли майже 30 російських снарядів. Люди цілі. Наслідки удару з’ясовуються», — уточнив він.

Київ

Також війська рф вночі здійснили на Київ атаку баражувальними боєприпасами «Shahed». У повітряному просторі столиці були зафіксовані і знищені силами ППО п’ять дронів-камікадзе. Про це повідомляє в телеграмі КМВА.

«Ворог продовжує здійснювати масовані повітряні напади на столицю України. Після вчорашнього ракетного обстрілу, який не приніс агресору результатів, сьогодні вночі столиця витримала атаку іранських БПЛА “Shahed”», — зазначили у відомстві.

При цьому у КМВА зауважили, що у повітряному просторі Києва було зафіксовано 5 ворожих безпілотників. Сили ППО здійснили вогневе ураження всіх цілей.

За попередніми даними відомства, один із баражувальних боєприпасів «Shahed» влучив у адміністративну будівлю в Голосіівському районі столиці, внаслідок чого вона була частково зруйнована, а в житловому будинку поруч є пошкодження вікон.

Інформація щодо потерпілих не надходила. Всі дані уточнюють.

ЗСУ знищили вже 105 250 російських військових

Сили оборони України за останню добу знищили ще 690 російських військових. Від початку повномасштабного вторгнення рф ліквідовані вже близько 105 тисяч 250 загарбників.

Про це повідомляє у фейсбуці Генеральний штаб Збройних сил України.

Також станом на 30 грудня українські захисники знищили 3026 (+8) ворожих танків, 6059 (+12) бойових броньованих машин, 2010 (+6) артилерійських систем, 423 (+0) реактивні системи залпового вогню, 212 (+0) засобів протиповітряної оборони, 283 (+0) літаки, 268 (+0) гелікоптерів, 1740 (+23) безпілотників оперативно-тактичного рівня, 711 (+58) крилатих ракет, 16 (+0) кораблів /катерів, 4683 (+8) одиниці автомобільної техніки й автоцистерн та 180 (+1) одиниць спеціальної техніки загарбників.

Коментарі