Новини

Барселона переманила вихованця чернівецького футболу – він уже забиває за молодіжну команду каталонців

Артем Рибак завоював прихильність відомих іспанських журналістів. Він є вихованцем чернівецького футболу та вже заявляє про себе як про майбутнього таланта.

Війна, яку злочинна росія розв’язала проти України, впливає на розвиток дитячого футболу. Чимало талановитих українців переїжджає до Європи у статусі біженців. Юні футболісти, маючи за плечима досвід провідних академій, можуть пробитися навіть у «Барселону». Футбол 24 розповідає, як вихованець «Буковини» та «Шахтаря» Артем Рибак потрапив до Каталонії.

Іспанські вболівальники вже вбачають у ньому нового Шевченка, а ще декілька років тому Рибак на дитячо-юнацькому рівні допомагав чернівецькій «Буковині» перемагати донецький «Шахтар» і київське «Динамо».

Нині він проявляє себе у складі молодіжної команди «Барселони» (Інфантіл В) – у грудні цього року оформив перший дубль у матчах тамтешнього чемпіонату U-13.

Рибак, який із перших днів пройшов досвід тренувань зі старшими партнерами, у своїй віковій групі вже забив три голи за місяць, плюс ще два — у товариській грі.

Водночас це лише перші кроки. З тих даних, що вдалося отримати з Іспанії, Рибак грає у середині поля на дещо глибшій позиції, ніж звик. У нього результативні конкуренти, а всі свої голи все ж забиває після виходів на заміну.

Шлях юних українців у багатій на таланти Іспанії доволі складний. Тому хороший початок насправді навіть не половина справи. Водночас Артема веде агентство «Prostar», яке представляє інтереси Маліновського, Миколенка, Шапаренка, Ярмоленка та інших зірок збірної України.

Коментарі