Новини

У Центрі Миколайчука вперше відбудеться міжнародний та національний конкурси кіно

Податися на конкурс можна до 10 березня 2023 року.

Фото з фестивалю у червні.

2023 року в Чернівцях знову відбудеться кінофестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open». У межах фестивалю запровадили міжнародний конкурс ігрового повнометражного кіно та національний конкурс короткого метра. 

Про це повідомляють організатори.

Умови участі

«Ми шукаємо глядацьке кіно у найширшому сенсі: жанрове та авторське, яке викликає різноманітний спектр емоцій у глядачів та глядачок і не відпускає їх до кінця сеансу», – йдеться в повідомленні.

До міжнародного повнометражного конкурсу прийматимуть ігрові фільми з усього світу (60+ хвилин). До національного короткометражного конкурсу прийматимуть фільми будь-якого жанру (ігрові, анімаційні, документальні) до 30 хвилин. Подані стрічки повинні бути завершені у 2022 чи 2023 році.

Податися на конкурс можна до 10 березня 2023 року через фестивальну платформу «FilmFreeway». За посиланням також можна детальніше ознайомитися з умовами фестивалю. Участь – безплатна.

Що отримають фільми-переможці

Найкращих обиратимуть глядацьким голосуванням після перегляду стрічок. Переможець міжнародного повнометражного конкурсу отримає грошову винагороду розміром 1000 доларів. Автор чи авторка найкращої української короткометражної картини – 500 доларів.

Нагадаємо, другий кінофестиваль «Миколайчук Open» відбудеться з 15 до 20 червня 2023 року

Довідково

Цьогоріч з 15 до 19 червня у Чернівцях відбувався фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN», присвячений 81-й річниці кінодіяча Івана Миколайчука. Подія зібрала 10 найновіших українських фільмів, що не виходили в національному прокаті.

Фільмом-відкриттям стала картина «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» режисера Тараса Томенка. Це українська прем’єра, яку торік вперше показали на конкурсі 37 міжнародного кінофестивалю у Варшаві.

Про те, як відбувався фестиваль, Шпальта писала тут.

Коментарі