Новини

COVID-19 та психологічна підтримка: на Буковині американці допоможуть розбудовувати систему громадського здоров’я

У Чернівецькій області стартував Проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», що працюватиме впродовж п’яти років.

Загалом у проєкті беруть участь 8 областей України: Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька, Житомирська, Київська, Чернігівська, Вінницька та Одеська.

«Наша мета – попереджати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю, забезпечити виконання критично важливих функцій громадського здоров’я в кризовий період та захистити здоров’я людей, розширювати послуги з охорони психічного здоров’я для населення, що зазнало впливу війни», — розповідає Надія Лабанда, регіональна координатора проєкту в Чернівецькій області.

Проєкт реалізують на базі двох громад Буковини – Мамаївської та Сторожинецької. Фахівці допоможуть краще підготувати місцеві медзаклади до наступних хвиль COVID-19, збільшити охоплення вакцинацією, підтримуватимуть Центр контролю та профілактики хвороб, а також проводитимуть навчання у сфері психічного здоров’я та зроблять цю послугу більш доступною.

«У нас дуже злагоджена і потужна команда. Координаторка з вакцинації Олеся Олійник — сімейна лікарка, яка має великий досвід лікування та вакцинації від COVID-19. А координатор із психічного здоров’я Олександр Поліщук — керівник медико-психологічного центру, кандидат медичних наук. Ми вже розпочали роботу з місцевим самоврядуванням двох громад, маємо чіткий план дій. І обов’язково ділитимемося з громадськістю результатами своєї роботи», — каже Надія Лабанда.

Регіональна команда Проєкту

Проєкт «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» фінансує американський народ через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), а виконує організація «Пакт».

Коментарі