Новини

Flowers4school: на Буковині висадили понад 150 тисяч весняних квітів

Навесні серед учасників проєкту проведуть всеукраїнський конкурс на кращу клумбу. Переможців чекає багато подарунків.

Фото з архіву Шпальти

Тюльпани, нарциси, гіацинти та крокуси навесні розквітнуть біля українських шкіл. Це стало можливим завдяки ініціативі виробників квіткової індустрії України та Нідерландів. П’ять мільйонів цибулин передали навчальним закладам України. Зокрема, квіти висадили 300 буковинських шкіл.

«Кожна школа отримала по 500 цибулин. Більшість із них – тюльпани, але є також крокуси, гіацинти, нарциси. Діти, вчителі, батьки – усі гуртом висаджували квіти біля шкіл. Причому оригінально оформлювали свої клумби. Вже навесні ми всі разом милуватимемося різнобарвною красою», — розповіла Шпальті Олена Рєпіна, співорганізаторка проєкту.

Квіти висадили понад 10 000 шкіл України

Проєкт #Flowers4school реалізувало підприємство «Florium.ua» спільно з 36-ма нідерландськими партнерами та благодійниками. Загалом у програмі, що стартувала на Буковині, взяли участь 10 082 школи України. Спочатку вони реєструвалися на сайті, а потім отримували цибулини для своєї пришкільної ділянки.

«Коли ЗСУ зайшли до Херсона, того ж дня ми отримали заявки від 40 шкіл цього незламного міста на отримання квітів. Частина закладів уже їх отримала і висадила, ще декілька навчальних закладів чекають доставки. Тюльпанами ми «зшиваємо» наші міста, нашу Україну», — сказав Богдан Хмельницький, директор із маркетингу підприємства «Florium.ua».

Ініціативу підприємців підтримала Чернівецька обласна рада. Сторони склали спільний план дій і встановили терміни їх виконання. А також підписали меморандум про подальшу співпрацю.

«Раді були підтримати таку потрібну і своєчасну ініціативу. Всі цибулини, які у листопаді-грудні були висаджені, вже навесні розквітнуть. Це дуже символічно. Це символ весни, майбутнього. І ми всі віримо, що з квітами, їхнім різнобарв’ям ми святкуватимемо нашу перемогу», — сказав Олексій Бойко, голова Чернівецької обласної ради.

Навесні проведуть конкурс на кубок «Золота цибулина»

У Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука організатори проєкту разом із представниками влади та педагогами підбили підсумки проєкту. А також оголосили про конкурс, який проведуть навесні.

«Навесні, коли шкільні клумби розквітнуть, ми проведемо конкурс на кубок «Золота цибулина». У ньому зможуть взяти участь усі школи, які долучилися до проєкту. Для цього потрібно буде сфотографувати свою клумбу, виставити фото на фейсбук-сторінці навчального закладу та позначити Florium.ua. Кожен охочий зможе залишити вподобайку за ту клумбу, яка найбільше подобається. За кількістю вподобайок визначимо 5 шкіл-переможниць. Одна з тих, яка зібрала найбільше голосів, отримає кубок та 5 тисяч різних рослин для висадки на шкільному подвір’ї. Ще чотири – по тисячі рослин», — повідомив Богдан Хмельницький.

Коментарі