Новини

Чернівціобленерго перевірять через скаргу споживача

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг перевірятиме 20 операторів розподілу електроенергії щодо недотримання графіків через звернення споживачів.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), проведе позапланові виїзні перевірки 20 операторів систем розподілу електроенергії, серед яких і АТ «Чернівціобленерго».

Про це йдеться на сайті НКРЕКП.

Як зазначають у дописі, підставою для проведення перевірок стали численні звернення побутових споживачів про недотримання операторами систем розподілу (ОСР) графіків відключень від електропостачання.

Зокрема в НКРЕКП зазначають, що отримують численні звернення споживачів щодо нерівномірного (несправедливого) розподілу електроенергії у графіках відключення. Зокрема споживачі вказують, що оператори відключають певні об’єкти постійно та на тривалий час, інші ж вимикають на значно менш тривалий час або взагалі не вимикають.

Також споживачі скаржаться на неналежне інформування про перерви в електропостачанні, зокрема через відсутність або неактуальність інформації про це на сайтах операторів.

Найбільше скарг у НКРЕКП отримали щодо ПРАТ «ДТЕК “Київські електромережі”» (14 споживачів), ПРАТ «ДТЕК “Київські регіональні електромережі”» (14 споживачів, зокрема й одне колективне звернення) та АТ «Полтаваобленерго» (19 споживачів, зокрема й одне колективне звернення).

Щодо АТ «Чернівціобленерго» до НКРЕКП надійшло звернення лише від одного споживача.

Коментарі