Репортаж

Присвятили художникам у лавах ЗСУ: у Центрі Миколайчука відбувся благодійний аукціон

Під час аукціону вторгували близько 80 тисяч гривень.

Сьогодні, 18 грудня, у Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука відбувся аукціон благодійного проєкту «Art-Оборона». Її ініціатор та організатор – Борис Гушилик. Тут представили приватну колекцію його картин.

Мета заходу – зібрати 250 тисяч гривень на купівлю позашляховиків для Збройних сил України.

«Мій батько близько 25 років займався підприємницькою діяльністю. Ці картини скуповували, робили копії та продавали як репродукції, а оригінали зберігали на складах», – розповів один з ініціаторів виставки Антон Гушилик.

На аукціоні представили близько 50 полотен українських художників: натюрморти, пейзажі та портрети. Серед них три роботи, які не продавали раніше, каже в.о. директора Центру Миколайчука Тетяна Д’яченко. Це дві картини з пейзажами Ластівчиного гнізда по 15 тисяч гривень кожна та полотно з Ведмідь-горою за 10 тисяч гривень.

«Крім благодійної мети, є й емоційна. Бо організатори присвятили цю виставку митцям, які нас захищають у лавах ЗСУ. Зокрема надихнулися чотирма художниками, які мріяли про свою виставку, але загинули. Роблячи такі речі, ми вшановуємо їхню пам’ять», – розповіла Тетяна Д’яченко у коментарі Шпальті.

Впродовж двох тижнів благодійної виставки вже вдалося продати кілька десятків робіт. Так, вторгували близько 70 тисяч гривень.

«Ми відкриті до будь-яких проєктів, які допоможуть нашим воїнам та наблизять нашу перемогу», – додає Тетяна Д’яченко.

За її словами, після повномасштабного вторгнення росії у Центрі Миколайчука вдалося влаштувати вже понад 30 благодійних виставок.

За результатами аукціону вторгували близько 80 тисяч гривень. Усі, хто захоче придбати картину від проєкту «Art-Оборона», можуть завітати в Центр Миколайчука до 25 грудня.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі