Новини

7 годин світла на добу: Чернівціобленерго оприлюднили графік на 17 грудня

Наявність вашої адреси в графіку не гарантує 100% відключення. Проте світла може не бути також і з інших причин — наприклад, через аварійні ситуації.

У Чернівецькій області оприлюднили графік стабілізаційних вимкнень електроенергії на сьогодні, 17 грудня.

Про це повідомляють в АТ «Чернівціобленерго».

У компанії зазначили, що у зв’язку із обстрілами енергетичної інфраструктури та відчутними руйнуваннями об’єктів, Укренерго усім регіонам надали суттєво менші обсяги дозволеного споживання електроенергії. По всій країні запровадили погодинні та аварійні вимкнення, щоб надати можливість енергетикам збалансувати роботу енергосистеми.
На 17 грудня дозволена потужність для Чернівецької області становить 154 МВт. Це менше половини від необхідного обсягу споживання у цей час нашого регіону. Графік складений відповідно до цих обмежень, де більше відключень ніж включень.
Водночас зазначають, що до України прибула перша партія електрообладнання від партнерів з США.

«Пріоритетно постачаємо електроенергію на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди та інші об’єкти життєзабезпечення краю», – йдеться у повідомленні.

Аби визначити, до якої групи входить ваша адреса, перейдіть за посиланням та скористайтеся пошуком. У разі якщо пошук не працює – вашої вулиці немає в графіку, а отже, електроенергію не вимикатимуть.

У Чернівціобленерго зазначають, що відключення та включення світла не можуть гарантувати чітко за графіком, оскільки бригада повинна доїхати до енергооб’єкта і виконати дії з техніки безпеки. Тож вимкнення можуть відхилятися на 20-40 хвилин від графіка.

Також нагадують, що електроенергія може бути відсутня і з інших причин – наприклад, через аварійні ситуації, ремонт у мережах або несправну проводку в оселі.

 

Коментарі