Новини

Заборона на нові інвестиції в російську енергетику: ЄС затвердив дев’ятий пакет санкцій

Новий пакет спрямований проти російського військово-промислового комплексу, економіки та засобів масової інформації.

Європейський Союз погодив дев’ятий пакет санкцій проти росії. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Я вітаю домовленості щодо дев’ятого пакета санкцій проти росії. Він зосереджений на техніці, фінансах і ЗМІ, щоб ще більше зрушити з рейок російську економіку та військову машину», — написала вона у твітері.

За словами фон дер Ляєн, новий пакет передбачає санкції майже проти 200 осіб і організацій, які є причетними до нападів на мирних жителів і викрадення дітей. 

На сайті Єврокомісії зазначили, що цей пакет містить низку заходів, спрямованих «на серйозний удар по російській економіці та можливості продовження її агресії». До списку також входять підконтрольні росії організації, які розташовані в незаконно анексованому Криму чи Севастополі.

У повідомленні йдеться, що ЄС розширить заборону на експорт товарів і технологій, пов’язаних з авіацією та космонавтикою, щоб внести в обмеження авіаційні двигуни та їхні частини. Відтепер діятиме заборона на прямий експорт двигунів для безпілотників до росії та будь-якої третьої країни, яка може постачати безпілотники до держави-агресорки.

Пакет санкцій також передбачає, що ЄС заморозить активи ще двох російських банків і додасть російський банк розвитку регіонів до списку російських державних або контрольованих організацій, на які поширюється повна заборона на операції. Розширять заборону, спрямовану на нові інвестиції в російський енергетичний сектор. Ініціювали процес призупинення дії ліцензій на мовлення чотирьох ЗМІ: НТВ/НТВ «Мир», Росія 1, РЕН ТВ і Перший канал.

Сьогоднішніми рішеннями вводиться заборона на надання Російській Федерації послуг із реклами ЄС, маркетингових досліджень і опитування громадської думки, а також послуг із випробувань і технічної перевірки продукції.

Коментарі