Новини

Лікар-анестезіолог із Чернівців став заслуженим донором України

Костянтин Коуцун став першим медиком із Буковини, котрий отримав таке звання.

Фото з фейсбук-сторінки Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА

Дитячий лікар-анестезіолог Костянтин Коуцун із Чернівців став першим у Чернівецькій області медиком, який отримав звання «заслужений донор України». Про це повідомив Департамент охорони здоров’я Чернівецької обласної військової адміністрації на своїй сторінці у фейсбуку.

«Нагороду дають, якщо донор здійснив більш як 100 безоплатних донацій. У цьому ж випадку йдеться про понад 130. Оскільки загальновідомо, що одна донація рятує від одного до трьох життів, то на рахунку Костянтина Миколайовича щонайменше 360 врятованих життів», — зазначив заступник генерального директора спеціалізованої установи «Український центр трансплант-координації» Олександр Сергієнко.

За словами Коуцуна, він уперше здав кров, коли був студентом третього курсу медичного училища ще 1987 року. Пізніше це стало потребою, і наразі на його рахунку 143 донації.

«Маю третю групу крові позитивний резус-фактор, яка за статистикою є у 8% людей. Крім регулярної здачі, мене викликають до Центру крові та в екстрених випадках. Ніколи не відмовляю, адже йдеться про порятунок життів, із чим маю справу у своїй щоденній професійній діяльності», — каже Костянтин Коуцун.

Буковинців, які отримали звання «заслужений донор України», лічені одиниці. Їх поки що четверо, а пан Коуцун став першим лікарем области, якому надали це почесне звання.

 

Коментарі