Новини

Поліція та СБУ проводять обшуки на Буковині у двох монастирях УПЦ московського патріархату

Правоохоронці перевіряють Свято-Іоанно-Богословський чоловічий монастир у Хрещатику та Свято-Успенський чоловічий монастир у Кулівцях. 

У двох монастирях УПЦ на Буковині правоохоронці проводять огляд. Про це повідомило управління СБУ у Чернівецькій області. 

Згідно з інформацією, огляд проводять для виявлення осіб, які можуть завдавати шкоду державному суверенітету України, та заборонених до обігу речей.

У пресслужбі СБУ повідомили, що такі ж заходи проводять в УПЦ МП у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській та Херсонській областях. 

Заходи проводяться спільно з Національною поліцією та Національною гвардією – у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі. 

В СБУ наголошують, що у своїй діяльності вони діють виключно в межах Конституції України та чинного законодавства, а також з повагою ставляться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду.

Коментарі