Новини

У парку Шіллера в Чернівцях проведуть реконструкцію: визначили найкращий проєкт

На участь у конкурсі зареєструвалися 33 авторські колективи з Чернівців, Львова, Харкова, Києва, Дніпра та інших міст. А переміг чернівецький проєкт.

Ілюстрація ЧМР

Конкурс на найкращий проєкт благоустрою парку імені Фрідріха Шіллера виграв колектив із Чернівців. Переможці отримають 70 тисяч гривень. Про це повідомляють на сайті Чернівецької міської ради.

Пропозиція переможця ляже в основу майбутнього проєкту з благоустрою парку.

Як зазначають у міськраді, на участь у конкурсі зареєструвалися 33 авторські колективи з різних міст України, зокрема з Чернівців, Львова, Харкова, Києва, Дніпра тощо. На розгляд журі подали 17 проєктів.

Основним завданням конкурсантів було:
— знайти найкраще архітектурно-планувальне рішення благоустрою парку;
— сформувати функціональне зонування території парку;
— сформовані зони поєднати зручними та доступними зв’язками;

— максимально сприяти збереженню наявного біосферного середовища та врахувати складний рельєф парку.

Переможцями конкурсу під шифром 302827 став колектив із Чернівців: Гавриш Вікторія, Мамут-Лесь Олександра, Мамут Валерія, Дроник Максим, Мирешко Михайло.

Друге місце та премію у розмірі 50 тисяч гривень отримав проєкт під шифром 111122 авторського колективу з Чернівців: Пасічник Максим та Григорчук Олександр.
Третє місце з премією у розмірі 30 тисяч гривень посів проєкт під шифром 071268 авторського колективу з Києва: Саражанський Ярослав та Потиліко Аксинія.

У міськраді анонсували, що з каталогом проєктів можна буде ознайомитися згодом та відвідати виставку робіт.

Коментарі