Новини

Уперше в історії: українки вибороли Кубок світу з жіночої боротьби

У фіналі наші спортсменки були сильнішими за регулярних медалісток турніру з Китаю.

Фото: ua.tribuna.com

Збірна України виграла Кубок світу з жіночої боротьби. Турнір відбувся минулими вихідними в американському Коралвіллі, пише Суспільне.

На турнір жіноча команда вирушила в складі 10 спортсменок. До заявки «синьо-жовтих» увійшли триразова медалістка чемпіонатів світу та Європи Оксана Лівач (у категорії 50 кілограмів), цьогорічна чемпіонка Європи Аліна Грушина (до 55 кілограмів), бронзова призерка Олімпіади-2020 Ірина Коляденко (62 кілограми), чемпіонки Європи Тетяна Ріжко (68 кілограмів) й Алла Белінська (72 кілограми) та інші.

Який результат показала українська збірна

«Синьо-жовті» потрапили до однієї групи зі збірними Монголії та Японії. Українки розпочинали турнір із протистояння з монгольською командою, яку перемогли з рахунком 7:3.

Протистояння з японками вирішила очкова перевага українок. З двома перемогами вони вийшли у фінал із Китаєм, що у своїй групі здолав США та збірну решти світу.

У вирішальному поєдинку українські борчині здобули шість перемог у десяти сутичках із китаянками.

Що відомо

Жіноча збірна України вперше в історії стала найсильнішою командою на Кубку світу з боротьби.

Наші спортсменки втретє здобули медаль Кубка світу, де останньою нагородою залишалося «срібло» змагань у Франції 2005 року. Ще одного разу збірна здобувала «бронзу» на турнірі 2002 в Єгипті.

Україна стала четвертою нацією, що виграла Кубок світу з жіночої боротьби. Раніше титул отримували Японія (11 нагород), Китай (6) та США (1).

Коментарі