Новини

Удар в херсонське пологове та масований артобстріл Авдіївки: головне за добу

Найактивніші дії російських окупантів – на території Донеччини.

На фото лікарня в Херсоні/ОП

За 10 листопада російські окупанти обстріляли вісім українських областей. Про це повідомили в обласних ВЦА.

Сумщина

Упродовж минулої доби росіяни обстріляли дві прикордонні громади на півночі Сумщини: Зноб-Новгородську та Середино-Будську. За попередніми даними – без жертв.

Запоріжчина

За минулу добу російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Темирівки, Новоандріївки, Білогір’я, Кам’янського, Гуляйполя, Оріхова, Щербаків, Новоданилівки, Дорожнянки, Залізничного, Ольгівського, Малих Щербаків. Зокрема, надійшло вісім повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовими рф. Деталі уточнюють.

Дніпропетровщина

Вночі росіяни обстрілювали Нікопольщину. Ударили «Градами» та важкою артилерією по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській громадах. Без жертв. У Червоногригорівській громаді пошкоджені 15 приватних будинків, 50 сонячних панелей, господарчі споруди, автівки, два газопроводи та дві лінії електропередач. Без світла та води лишилися три села. Аварійні бригади уже працюють.

У Нікополі пошкоджені з десяток приватних будинків та господарчих споруд, адміністративні та офісні будівлі.

Харківщина

Обстріли російських окупантів зафіксували на прикордонні – у Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах області. У Куп’янську на території приватного домоволодіння горіли гараж та легковий автомобіль. Внаслідок обстрілів у селі Підлимані, що в Ізюмському районі, отримав травми 60-річний чоловік. Госпіталізований у важкому стані.

Луганщина

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах Новоселівського, Андріївки, Червонопопівки, Житлівки і Білогорівки. Водночас бійці рф обстріляли Стельмахівку, Новоєгорівку, Макіївку, Площанку, Невське і Діброву, що розташовані на Куп’янському та Лиманському напрямках. Ситуація в області залишається складною.

Донеччина

Сьогодні вранці збільшили активність бойових дій в районі населених пунктів Первомайського, Водяного та Невельського. Інформацію щодо постраждалих серед цивільних уточнюють. Вчора пізно ввечері російські окупанти обстріляли промисловий об’єкт у Курахівці. Без постраждалих. Також вчора ввечері відбувся обстріл системою РСЗВ старої частини Авдіївки, а вночі – масований артобстріл міста.

Впродовж доби відбувалися інтенсивні артобстріли Бахмуту та Соледарської громади. У селі Парасковіївка пошкоджений приватний будинок, у селі Роздолівка – три приватних будинки. Під постійним вогнем – Георгіївка, Максимільянівка, Красногорівка та Мар’їнка.

Миколаївщина

Вчора ввечері росіяни завдали ударів із РСЗВ по відкритій території населеного пункту Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

Херсонщина

Херсон, Бериславський та Херсонський райони щоденно потерпають від обстрілів з боку російської армії. Так, унаслідок вчорашніх обстрілів окупантами Херсона пошкоджені лінії електроживлення, знову без світла частина міста. Ремонтні бригади енергетиків приступили до робіт.

Крім того, військові рф обстріляли медичний заклад у Херсоні. Ворожі снаряди влучили у пологове відділення лікарні. Будівля пошкоджена. Медпрацівники, пацієнтки та діти не постраждали.

Загалом оператори мобільного зв’язку відновили роботу 112 базових та 3 пересувних станцій на звільненій Херсонщині. Також у місті відновлюють роботу котелень та розчищають дороги. Триває робота зі знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Коментарі