Новини

Російський політик є одним із власників Чернівціобленерго – СБУ

СБУ з’ясувала, що російський політик Бабаков є кінцевим власником енергетичного підприємства на Буковині.

Повідомлення про підозру отримав заступник голови держдуми російської федерації Бабаков, який володіє однією з українських енергокомпаній. Про це повідомляє СБУ на офіційному сайті.

За матеріалами Служби безпеки України, він разом з іншими особами є кінцевими бенефіціарами однієї з енергетичних компаній, яка працює в Україні.  До неї належать об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві.

Нагадаємо, раніше СБУ провела обшуки у компанії задля «зменшення загрози для енергетики України». Адже останнім часом ця галузь стала пріоритетною мішенню для російських ракетних ударів.

«Бабаков — чиновник, який шкодить суверенітету нашої держави, сприяє військовій агресії росії та голосував за ″прийняття до складу рф″ Херсонської та Запорізької областей», — ідеться в повідомленні СБУ.

Наразі йому заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі.

Раніше слідчі СБУ повідомили Бабакову про підозру його в антиукраїнській діяльності. Зокрема у зв’язку з ухваленням 22 лютого 2022 року держдумою рішення про використання збройних сил рф на території самопроголошених так званих л/днр. Цей документ ухвалили напередодні повномасштабного вторгнення.

Коментарі