Новини

СБУ викрила високопосадовців на Чернівецькій митниці, які блокували вивезення зерна та брали хабарі

За хабарі вони «гарантували» агрокомпаніям безперешкодне митне оформлення оптових партій сільгосппродукції, яку експортували в ЄС.

Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила високопосадовців на Чернівецькій, Київській та Львівській митниці, які блокували вивезення українського зерна до ЄС та вимагали хабарі. Про це написали в пресслужбі СБУ в Telegram.

За інформацією СБУ, за різні суми хабарів вони «гарантували» представникам агрокомпаній безперешкодне митне оформлення оптових партій сільгосппродукції, яку експортували до країн Євросоюзу. Зокрема це було українське зерно.

До того ж учасники злочинного механізму вимагали гроші з підприємців, які ввозили в Україну іноземні товари широкого вжитку. Щодня організатори схеми одержували сотні тисяч гривень «прибутків».

«У разі відмови сплачувати «данину» – високопосадовці створювали штучні перешкоди під час проведення митних процедур. Пізніше вони робили бюрократичні «відмови» у провезенні продукції», — повідомляють в СБУ.

Відомо що правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи заступника начальника Чернівецької митниці, а також у посадовців митного поста «Городок» на Львівщині.

Крім цього СБУ виявила факт вимагання грошей заступником начальника митного поста «Спеціалізований» на Київщині.

Він вимагав кошти у бізнесмена, який з лютого служить в ЗСУ. Аби його фірма працювала, він військовий був змушений взяти декілька днів відпустки, щоб заплатити хабар. Співробітники СБУ затримали чиновника «на гарячому» під час отримання хабару.

Фото: СБУ

Наразі триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень.

Коментарі