Новини

Буковина завершила першу частину сезону: де клуб гратиме в наступному раунді

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну формат Першої ліги 2022/23 зазнав значних змін.

Перша частина цього сезону Першої ліги чемпіонату України з футболу завершена. Відбулися усі 14 поєдинків, за підсумками яких сформувалися дві групи: претенденти на вихід в УПЛ, а також команди, які вестимуть боротьбу за збереження прописки.

Про це повідомляє Суспільне.

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україну формат Першої ліги 2022/23 зазнав змін. Замість однієї групи учасників турніру розділили на дві за регіонами, у кожній по вісім команд.

У першій частині сезону команди Першої ліги у кожній з груп мали провести 14 поєдинків. Підсумком цього етапу стало розділення команд на дві четвірки.

Верхня четвірка (найкращі 4 команди з групи A та найкращі 4 команди з групи Б) – проходять у наступний раунд та вестимуть боротьбу за вихід в УПЛ.

Нижня четвірка (команди з нижньої четвірки з групи A ще чотири найгірші з групи Б) – у наступному раунді будуть боротися за збереження прописки у Першій лізі.

«Буковина» у своїй групі посіла передостаннє місце, заробивши 8 очок. Переможцем стало житомирське «Полісся», яке випередило найближчого переслідувача «Карпати» на 12 очок (40 проти 28).

У наступному раунді серед суперників чернівецького клуба будуть «Чернігів», «Скорук», «Прикарпаття», «Діназ», «Полтава», ФСК «Маріуполь» та «Гірник-Спорт». Зароблені «Буковиною» очки зберігаються, відтак вона стартуватиме з 5 місця, лише трьома очками поступаючись лідеру групи.

Коментарі