Новини

У Чернівцях замінять найбільш аварійну ділянку Дністровського водогону

Грант у розмірі 16,4 мільйона євро отримало наше місто на реконструкцію муніципального водогону.

Фото з фейсбук-сторінки міського голови Чернівців Романа Клічука

Уряд Німеччини надасть Чернівцям грант у сумі 16,4 мільйона євро. І ці кошти не потрібно буде повертати. Що ремонтуватимуть та коли розпочнуться роботи, розповів на брифінгу Василь Зазуляк, заступник міського голови Чернівців.

«Кошти, виділені Німеччиною, першочергово будуть витрачені на заміну найбільш аварійної ділянки Дністровського водогону протяжністю 5,55 кілометра. Так, це лише 5% усієї гілки, проте 80% витоків і проривів стається саме на цій ділянці. Тож замінивши її, зможемо в рази зменшити частоту аварій на водогоні.

Також у кошти гранту входить заміна деяких інших мереж водопостачання та встановлення лічильників води на будинках», — пояснив Василь Зазуляк.

Кошти гранту надходитимуть не до КП «Чернівціводоканал» чи Чернівецької міської ради, а одразу на рахунки підрядникам-виконавцям робіт.

«Усі процедури відбуваються згідно з міжнародними правилами. Ми сподіваємося, що вже наприкінці весни 2023 року почнемо втілювати проєкт у життя», — наголосив заступник міського голови.

Чиновник також додав, що такий грант є безпрецедентною допомогою Чернівцям. Його отриманню передувала велика спільна робота, яка триває і зараз — тепер уже для освоєння коштів та ремонту аварійних ділянок.

Коментарі