Новини

У Чернівцях ОСББ та управлінським компаніям будуть відшкодовувати 80% за купівлю генераторів

Кошти повертатимуть за генератори, які придбали після 24 лютого.

ОСББ, ЖК та управлінські компанії зможуть отримати часткове відшкодування за купівлю генераторів для багатоквартирних будинків.

Таке рішення ухвалили на сесії Чернівецької міської ради.

Про це повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук.

«Місто повертатиме 80% вартости генераторів, які купили після 24 лютого. Ця ініціатива діятиме і наступного року», – йдеться у повідомленні.

Мешканці будинку, які хочуть придбати генератори, можуть звертатися до організацій, які здійснюють управління їхнім будинком.

Програма передбачає відшкодування 80 відсотків вартости генератора, але не більше 60 тисяч гривень. Заявник може отримати компенсацію в розрахунку один генератор на не більше ніж 36 квартир.
Відшкодування будуть здійснювати за кошти міського бюджету.

Зазначають, що йдеться не про повне забезпечення електроенергією всього будинку. Це можливість обладнати будинковий Пункт незламності з можливістю обігріву, зарядки телефонів тощо.

На цю програму в бюджеті заклали 10 мільйонів гривень. Із них 5 мільйонів на 2022 рік і 5 — на наступний.

Як отримати відшкодування

Подати через Департамент надання адміністративних послуг на розгляд комісії пакет документів:

– заяву на часткову компенсацію вартости закупівлі генератора;

– копії платіжних документів;

– копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування);

копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;

– документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг із протоколу);

– протокол зборів співвласників багатоквартирних будинків про намір придбати генератор із визначеною сумою часткової участи та рішенням про уповноваження управлінської компанії на придбання генератора (у випадку придбання генератора управлінською компанією).

Комісія формує та затверджує перелік учасників програми та скеровує протокол комісії Департаменту інфраструктури та благоустрою. Відтак останній виносить перелік учасників на затвердження виконкомом про розподіл часткової компенсації.

Виплати учасники програми отримають на банківські рахунки.

 

Коментарі