Новини

Обстріли житлових будинків у Херсоні та «Гради» по Нікопольщині: головне за добу

За минулу добу росіяни атакували дев’ять регіонів.

Український військовий допомагає пораненому побратиму дорогою на звільненій території в Харківській області, 12 вересня 2022 року. Фото: Костянтин Ліберов для AP.

За минулу добу, 27 листопада, російські окупанти продовжували атакувати з артилерії Донеччину та Луганщину, а також цілеспрямовано били по житловій інфраструктурі мирних жителів Херсонщини. Про це повідомляють ОВА.

Сумщина

Упродовж неділі військові рф обстрілювали одне із сіл Есманьської громади. На кордоні росіяни відкривали вогонь зі ствольної артилерії. Без руйнувань.

Чернігівщина

За минулу добу – три обстріли з мінометів по Новгород-Сіверському району. Без втрат та руйнувань.

Запоріжчина

Упродовж 27 листопада російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру  населених пунктів Залізничного, Дорожнянки, Гуляйполя, Малих Щербаків, Ольгівського, Малої Токмачки, Червоного, Чарівного та Білогір’я.

Зокрема надійшло 18 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури. Деталі уточнюють.

Дніпропетровщина

Від обстрілів знову потерпала Нікопольщина: росіяни обстріляли з «Градів» та важкої артилерії Червоногригорівську, Марганецьку та Покровську громади. Люди неушкоджені. Деталі уточнюють.

Харківщина

росіяни завдають ударів із ракет та артилерії по Куп’янському, Чугуївському та Харківському районах.

Є влучання у приватні домогосподарства та заклад освіти у Куп’янському районі. Близько півночі у Безмятежному внаслідок ракетного обстрілу ЗРК С-300 вибуховою хвилею пошкодило будівлю ліцею.  Без постраждалих.

Крім ракетної, жителям Харківщини загрожує мінна небезпека. Вчора двоє людей постраждали внаслідок вибуху боєприпасів: 56-річного та  62-річного чоловіків шпиталізували.

Луганщина

На Лиманському напрямку російські окупанти стріляли з усього спектра артилерії по районах населених пунктів Макіївки, Невського і Білогорівки.

На Старобільщині військові рф посилили рейди, які супроводжують обшуками, арештами та вилученням речей.

Як повідомляють місцеві жителі, забирають електроінструменти, генератори, дрібну та велику техніку, телефони, гроші та коштовності.

Донеччина

Вночі тривали обстріли позицій у районі населених пунктів Очеретинської, Авдіївської та Мар’їнської громад.

Стабільно важка ситуація поблизу Бахмута та Торецька. Постійні артобстріли. росіяни атакують у напрямку Курдюмівки та Кліщіївки.

Внаслідок бойових дій область частково без води й електрики.

За добу на Донеччині двоє загиблих та четверо поранених.

Миколаївщина

У неділю російські окупанти завдавали ударів по акватериторії Очаківської громади, а також здійснили артилерійській обстріл берегової лінії Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Херсонщина

російські окупаційні війська після відходу з правого берега Дніпра продовжують завдавати ударів по Херсону та області. Цілеспрямовано б’ють по житловій інфраструктурі та будинках мирних жителів.

На сьогодні електропостачання в Херсоні відновили для 17% побутових споживачів.

В області продовжують цілодобово працювати бригади швидкої допомоги, а також відновили 62 базові та три пересувні станції мобільного зв’язку. В область надходить гуманітарна допомога.

Коментарі