Афіша

«Ангели світла»: у Центрі Миколайчука презентували програму на грудень

У грудні продовжать місяць європейського кіно та організують заходи для мам з дітьми-ВПО.

У грудні в Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука продовжать місяць європейського кіно. 20 % коштів з показів спрямують на потреби армії.

Крім того, Центр Миколайчука разом з арттерапевтами та психологами продовжують проєкт «Я Є» для жінок ВПО, які починають усе спочатку в Чернівцях.

Також відбудеться фестиваль анімації «Linoleum Contemporary». Це серія безкоштовних заходів для  дітей та підлітків внутрішньо переміщених осіб. Головна мета проєкту – дати можливість мамам «видихнути» та знайти час на себе, поки їхні діти будуть навчатися створювати мультфільми.

«Після травматичного досвіду життя на окупованих територіях та бомбардувань прифронтових міст, їх чекає нове коло труднощів, пов’язаних з адаптацією на новому місці. В такій ситуації й мама, і дитина потребують особливої психологічної підтримки», – повідомляють організатори.

У програмі:

1 грудня

18:00 – Показ фільму «На межі».

Країна: Німеччина, Франція, 2017

Жанр: драма

Режисер: Фатіх Акін

«Життя Каті було зруйноване, коли в результаті вибуху загинули її чоловік і син. Після періоду скорботи і пошуку справедливости настає час помсти».

2 грудня

16:00 – Проєкт психологічної підтримки для жінок «Я Є».

Щоп’ятниці о 16:00 у Центрі Миколайчука чекають жінок-ВПО на арттерапевтичній зустрічі. Участь безкоштовна, але попередньо потрібно заповнити невелику анкету.

18:00 – Показ фільму «Хід Короля».

Країна: Німеччина, Австрія, 2021

Жанр: історична драма

Режисер: Філіп Штьольцль

«Весна, 1938 рік. Йозеф намагається покинути окуповану нацистами Австрію, але потрапляє під арешт. Зачинений в одиночній камері, він зовсім втрачає зв’язок зі світом. Та одного разу йому вдається вкрасти в тюремників книгу про шахи. Гра стає для нього рятунком».

4 грудня

15:00 – Показ фільму «Зоопарк».

Країна: Ірландія, Велика Британія, 2017

Жанр: сімейний фільм

Режисер: Колін МакАйвор

«1941 рік. Юний Том і його друзі намагаються з усіх сил врятувати тварин з місцевого зоопарку Белфаста, – він опинився під ударами німецьких бомбардувальників».

18:00 – Показ фільму «Коханці».

Країна: Франція, 2020

Жанр: мелодрама, трилер

Режисер: Ніколь Ґарсія

«Ліза – ідеальна дівчина, Сімон – типовий «поганий хлопець», і вони без тями закохані одне в одного. Але через свою важку вдачу Сімон змушений тікати зі звичного життя та переховуватись. Після трьох років очікувань Ліза виходить заміж за багатого та успішного чоловіка. Разом із ним вона вирушає на екзотичний острів в Індійському океані, де, як виявляється, переховується її колишній коханий».

8 грудня

10:00 –  проєкт від  Linoleum  «Мами видихають»: серія безкоштовних заходів для мам з дітьми-ВПО.

Проєкт ставить перед собою дві цілі – знайти час для відпочинку матері, та сприяти емоційному відновленню і розвитку дитини.

«На учасників та всіх охочих чекає великий анімаційний показ, що складатиметься з короткометражних фільмів, відібраних спеціально для вікових груп 3-6 років».

Після показу діти, що зареєструвалися, візьмуть участь у майстер-класі. Там вони навчаться створювати пластилінову стоп-моушн анімацію за допомогою мобільного телефону.

«Спочатку кожна дитина створить свій персональний пластиліновий портрет супер-героя та реалізує в ньому власні приховані амбіції та бажання. А за допомогою анімації куратори проєкту допоможуть його оживити», – повідомляють організатори.

Вік – 8-15 років. Кількість учасників обмежена.

18:00 – Показ фільму «Афект».

Країна: Велика Британія, 2020

Жанр: трилер

Режисер: Енейл Карія

«Тихий і спокійний Джозеф веде рутинне життя в Лондоні. У день народження його не помічають колеги, а дратівливі батьки святкують лише для годиться. Хлопця дістає такий хід речей, він вривається в небезпечні авантюри столиці, і навіть пограбування банку не стане для нього межею».

9 грудня

На дітей, які зареєструвалися, чекає сеанс з арттерапії, під час якої кожен зможе спробувати себе в ролі режисера, оператора, дослідника та оповідача. Куратори допоможуть вивільнити дитячі уявлення про світ та втілити їх в життя в анімаційному форматі.

«Досвід створення таких мультфільмів розширює можливості дитини виражати найскладніші почуття та допомагає у відновленні після травми».

Кількість місць на майстер-клас та сеанс з арттерапії є обмеженою, для участі необхідно пройти онлайн-реєстрацію. Вхід вільний. Вік  – 10-16 років, кількість обмежена!

О  16:00  усіх охочих запрошують на показ анімаційних фільмів  для вікової категорії 10-12 років. Вхід також вільний.

Умови:

− кожна дитина може взяти участь лише в одній події – або показ + майстер-клас у перший день, або показ + арттерапія у другий (аби дати можливість якомога більшій кількості людей долучитися до проєкту);

− присутність батьків під час показу анімації обов’язкова;

− присутність батьків під час майстер-класу / арттерапії непотрібна;

− орієнтовна тривалість показу – 1 година;

− орієнтовна тривалість майстер-класу/арттерапії – 6 годин;

− під час майстер-класу / арттерапії для дітей передбачена перерва на обід;

− участь у всіх активностях безкоштовна.

18:00 – Показ фільму «Маленька мама».

Країна: Франція, 2021

Жанр: драма

Режисер: Селін Сьямма («Портрет дівчини у вогні»)

«Восьмирічна Неллі допомагає батькам розбирати речі в домі померлої бабусі та допитливо вивчає околиці. Раптом дівчинка зустрічає в лісі ровесницю, ніби близнючку, схожу на неї саму. Нову подругу звуть так само як маму Неллі».

11 грудня

14:00 – Благодійний ярмарок «Ангели Світла».

16:00 – Показ фільму «Сів заблукала уві сні».

Країна: Швеція, Нідерланди, 2016

Жанр: сімейний фільм

Режисер: Катті Едфельдт, Лєна Ганно

«7-річна Сів вперше приходить ночувати до нової подружки. Маленькі дива починаються ще з вечора – екзотична їжа, ручні звірята… Вночі квартира перетворюється на чарівне царство магії».

18:00 – Показ фільму «Шукайте жінку».

Країна: Франція, 2017

Жанр: романтична комедія

Режисер: Су Абаді

«Парижани Арман і Лейла пристрасно закохані одне в одного. Це стає проблемою, коли з Ємену повертається суворий старший брат Лейли Махмуд, який несподівано вдарився у релігію. Щоб покласти край «гріховному» способу життя Лейли, Махмуд не дає їй бачитися з хлопцем. Але Арман не збирається здаватися. Щоб зустрічатися з коханою, не привертаючи увагу брата, він приходить до них у будинок під виглядом смиренної Шахерезади, з ніг до голови загорнутої у чадру».

15 грудня

18:00 – Показ фільму «Подруга».

Країна: Франція, 2018

Жанр: романтична комедія

Режисер: Віктор Сен Макарі

«Після важкого розриву з дівчиною Вінсент вирішує ніколи більше не піддавати своє серце важким ударам кохання. Він орендує квартиру на пару зі своїм старим перевіреним другом Нефелі. І так уже сталося, що Нефелі жіночої статі. Золоте правило помешкання: ніяких серйозних стосунків з третіми особами. Дозволені тільки зустрічі на одну ніч, не більше. Але після кількох тижнів спільного проживання Вінсент зустрічає Джулі та порушує правило».

16 грудня

16:00 – Проєкт психологічної підтримки для жінок «Я Є». Для того щоб доєднатися, заповніть невеличку анкету.

18:00 – Показ фільму «Як навіжені».

Країна: Італія, Франція 2016

Жанр: комедія, драма

Режисер: Паоло Вірзі

«Беатріче Морандіні Вальдірана все своє життя прожила в достатку і ніколи не відчувала потреби в чому-небудь. Вона постійно відвідувала світські прийоми і спілкувалася лише з елітою, але тепер їй доводиться перебувати в психіатричній клініці, розташованій в шикарному старовинному маєтку в Тоскані».

17 грудня

10:00 – Благодійний Ярмарок «Ангели Світла».

12:00 – «Сів заблукала уві сні».

Країна: Швеція, Нідерланди, 2016

Жанр: сімейний фільм

Режисер: Катті Едфельдт, Лєна Ганно

18:30 – Стендап до Миколая. Придбати квитки на Великий Стендап до Миколая на можна на сайті.

18 грудня

10:00 – Благодійний ярмарок «Ангели Світла».

12:00 – Показ фільму «Каспер і Емма у театрі».

Країна: Норвегія, 2017

Жанр: сімейний фільм

Режисер: Аврора Госсе, Арне Ліндтнер Нєсс

У ролях: Маркус Тонсет, Анна Селін Бредаль

«Каспер та Емма отримують можливість сходити у справжній театр. Ця пригода надихає їх на створення своєї п’єси. У ній йтиметься про хлопчиків, які у темні грудневі дні перед Різдвом заплалюють ліхтарі біля будинків».

18:00 – Показ фільму «Чемпіони».

Країна: Іспанія, 2018

Жанр: трагікомедія

Режисер: Хав’єр Фессер

«Тренер з баскетболу, засуджений до громадських робіт, отримує завдання зробити чемпіонів з команди людей з ментальними порушеннями».

19 грудня

12:00 – Благодійний ярмарок «Ангели Світла» від ГО «Особливі серед нас».

14:30 – Благодійний показ-інтермедія від «Особливого театру» для дітей  соціально незахищених верств населення  та дітей воїнів ЗСУ.

Фільм «Звірині Війни»

16:30 – Благодійний показ-інтермедія від «Особливого Театру» для дітей з інвалідністю та ВПО

Фільм «Звірині Війни»

20-21 грудня 

Фестиваль «Нове німецьке кіно»

22 грудня

18:00 – Показ фільму «Гаспар іде на весілля»

Країна: Франція, Бельгія, 2017

Жанр: комедія

Режисер: Антоні Кордьє

«Переїхавши до Парижа, Гаспар довгий час відмовлявся підтримувати зв’язок з родиною, але тепер все ж наважується з’їздити у рідний дім на весілля батька. Дорогою він випадково знайомиться з ексцентричною дівчиною та запрошує її приєднатися, щоб зіграти роль його подружки. Вона ще не знає, що наступні дні їй доведеться провести посеред заповідника в оточенні дивовижних звірів та не менш чудернацьких людей».

23 грудня

16:00 – Проєкт психологічної підтримки для жінок «Я Є». Форма для реєстрації.

18:00 – Показ фільму «Школа хороших дружин».

Країна: Франція, Бельгія, 2020

Жанр: комедія

Режисер: Мартен Прово

«У своїй школі для домогосподарок Полетта (Жульєт Бінош) вчить жінок бути вірними дружинами й берегинями сімейного затишку. Та напередодні травня 1968 року все йде шкереберть: її справа на межі банкрутства, а над Францією віє дух свободи, який от-от сколихне патріархальний світ».

24 грудня

12:00 – Показ фільму «Каспер та Емма у театрі».

Країна: Норвегія, 2017

Жанр: сімейний фільм

Режисер: Аврора Госсе, Арне Ліндтнер Нєсс

«Каспер та Емма отримують можливість сходити у справжній театр. Ця пригода надихає їх на створення своєї п’єси. У ній йтиметься про хлопчиків, які у темні грудневі дні перед Різдвом заплалюють ліхтарі біля будинків».

29 грудня

18:00 – Показ фільму «Лети зі мною».

Країна: Франція, 2021

Жанр: комедія

Режисер: Крістоф Барратьє

«Молодий мажор проводить ночі в клубах, а дні – в ліжку. Його батько, втомившись від витівок хлопця, примушує сина піклуватися про одного зі своїх пацієнтів, 12-річного Маркуса. Коли доля зіштовхне їх, життя обох зміняться назавжди»

30 грудня

18:30 – Фестиваль Назарія Яремчука.

Коментарі