Новини

Роздягнули й фотографували: в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ прокоментували обшуки СБУ

За словами архімандрита Никити, обшуки тривали 12 годин.

Скриншот із відео

У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ прокоментували обшуки СБУ, які відбулися у Свято-Миколаївському соборі. За словами архімандрита Никити, правоохоронці ввірвалися до приміщення, вивели всіх з кімнат, приставили до стіни, роздягнули й фотографували.

Про це архімандрит розповів у відео на сторінці єпархії.

Обшуки тривали 12 годин, заявив він.

Нагадаємо, СБУ під час обшуків виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Крім того, правоохоронці викрили листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення.

Представники рпц ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема вимагали від священників УПЦ заперечувати збройну агресію рф, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо.

Також Служба безпеки України знайшла склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» 2014 року.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, тривають процесуальні дії.

Коментарі