Новини, Репортаж

Зібралися студенти всього міста: у Чернівцях провели Ігри розуму

У змаганнях брали участь дев’ять команд.

Учора, 23 листопада, в Науковій бібліотеці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулися інтелектуальні змагання «Ігри розуму» між командами чернівецьких студентів та ВПО.

За титул «Найрозумніший» боролися дев’ять команд:

– ЧНУ (команда з економічного та юридичного факультетів);

Буковинський державний медичний університет;

– Фаховий коледж ЧНУ;

– Педагогічний коледж ЧНУ;

– коледж БДМУ;

– Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ;

– Політехнічний коледж;

– об’єднана команда студентів ВПО.

Інтелектуальне змагання присвятили Дню студента, каже координатор Ігор та начальник відділу молодіжної політики Богдан Мельник. За підтримки Чернівецької міськради виграли грант від молодіжної платформи. Ігри хочуть проводити щороку спочатку в закладах освіти, а потім на рівні міста. 

«Ідея полягає в тому, щоб люди зібралися командою та проявили свій інтелект. І, звісно ж, вибороли найкраще місце для свого закладу. Ми хочемо зібрати й студентів-ВПО, щоб вони спілкувалися з нашими».

Уперше змагання відбулися ще 2019 року. Потім не вистачало фінансування та почалася пандемія коронавірусу, тож Ігри вдалося організувати аж через декілька років, каже Богдан Мельник. 

Тематика заходу – національно-патріотична. Тому здебільшого були питання з новітньої історії України, літератури та навіть геральдики (про герби). Не обійшлося й без вікторини про фільми та українську культуру, зокрема музику. Всі питання розраховані на логіку, але їх складно знайти в інтернеті, додає координатор.

Студент Владислав Маєр із кафедри соціології ЧНУ хотів позмагатися зі студентами інших навчальних закладів:

«Хочеться помірятися розумом та показати, що ЧНУ – найкращий. Для нас головне перемога, бо який сенс тоді в змаганнях», – впевнено каже хлопець.

П’ятикурсник Валентин Неборак представляє БДМУ. Хлопець навчається на стоматологічному факультеті. Його команда отримала сертифікати на купівлю техніки та їжі в закладі харчування, а також квитки в кінотеатр.

«Нам запропонували організатори, і ми з радістю відгукнулися. Ми вважаємо себе провідним університетом у нашому місті, а також найрозумнішими. Йшли сюди за емоціями: це було дуже весело та цікаво. Тим паче, наша команда складається з людей, які досі не знали одне одного. Я дуже радий, що зустрів таких інтелектуалів».

За результатами гри переможцями стали:

1 місце 

Педагогічний фаховий коледж ЧНУ.

2 місце

Команда ЧНУ (юридичний факультет).

3 місце

Збірна команда студентів внутрішньо переміщених осіб (із різних регіонів України).

Всім учасникам вручили призи.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі