Новини

Зігрітися й зарядити телефон у випадку блекауту: на Буковині розгортають Пункти незламності

Такі пункти стануть місцем для короткострокового перебування людей, де буде тепло, мобільний зв’язок, інтернет, вода та медикаменти.

У разі надзвичайних ситуацій на Буковині розгорнуть Пункти незламності. Там безкоштовно і цілодобово для відвідувачів буде, зокрема, мобільний зв’язок, інтернет, тепло, вода, аптечка.

Про це повідомляє Чернівецька ОВА.

Пункт незламності – це місце для короткострокового одночасного перебування від 40 до 500 осіб. Часових лімітів перебування там немає, але влада закликає не зловживати цим та давати можливість й іншим людям потрапити туди й обігрітися.

Відповідні пункти облаштують у приміщеннях обласних та районних військових адміністрацій, міських, селищних та сільських рад, а також старостатів, у підрозділах та мобільних пунктах ДСНС, залізничних вокзалах, закладах освіти та деяких громадських місцях.

Із їх розташуванням у Чернівецькій області можна ознайомитися тут.

Також для людей облаштують об’єкти з генераторами, де буде безкоштовний доступ до тепла та можна буде зарядити телефон. Інші послуги, на розсуд власників, будуть платними. Вони розташовуватимуться на АЗС, у банках, кафе та ресторанах, супермаркетах і магазинах роздрібної торгівлі, а також аптеках.

Коментарі