Новини

Удар «Градами» по Дніпропетровщині та контрнаступ ЗСУ на Донеччині: головне за добу

російські окупанти майже щодня атакують Дніпропетровщину.

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу, 20 листопада, та вночі 21-го росіяни обстрілювали Нікопольський район з «Градів» і важкої артилерії. Також обстріляли три прикордонні громади Сумської области. Водночас ЗСУ відбили ворожі атаки на Луганщині та Донеччині, а з неба і землі вдарили по позиціях і районах зосередження росіян. Про це повідомляють в ОВА та Генштабі.

Дніпропетровщина

росіяни обстрілювали вночі Нікопольський район з «Градів» і важкої артилерії, поранений 78-річний чоловік.

Про це повідомляє голова військової адміністрації Дніпропетровської области Валентин Резніченко.

«Вдарили по трьох громадах – Нікопольській, Марганецькій та Мирівській. Скерували туди майже 60 снарядів. У Нікополі поранений 78-річний чоловік. Медики надали йому допомогу. Залишився лікуватися удома», – ідеться в повідомленні

російські снаряди пошкодили приватні будинки, човен та автівки.

Сумщина

Минулої доби, 20 листопада, армія рф обстріляла три прикордонні громади Сумської области.

Про це повідомив голова військової адміністрації Сумської области Дмитро Живицький.

По Есманьській громаді росіяни вели артилерійський обстріл. Обійшлося без руйнувань.

Білопільську громаду обстріляли з мінометів. Було 22 «прильоти» по одному з прикордонних сіл. Як наслідок, пошкоджений будинок культури, пекарня, магазин, лінія електропередач і газогін.

По Шалигинській громаді російські військові випустили 24 міни. Без руйнувань.

Контрнаступ ЗСУ

Авіація Сил оборони упродовж доби завдала по російських окупантах шість ударів: три по районах зосередження російських окупантів та три – по позиціях його зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони за поточну добу уразили два пункти управління, склад боєприпасів, п’ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та два інші важливі об’єкти росіян.

Також українські воїни відбили атаки військових рф в районах населених пунктів Бахмута, Білогорівки, Курдюмівки, Мар’їнки, Новомихайлівки, Первомайського, Підгородного, Спірного, Стельмахівки та Яковлівки Донецької области.

Коментарі